Rammstein … Egy kis kikapcsolódás Prágában

Home/

Blog

Rammstein

Sokan vannak akik tudják mit jelent, amikor meghallják ezt a nevet. Egy német rockbanda, akik az aktuális hétköznapi helyzetekről is fekete humorral írnak dalokat, olykor polgárpukkasztó – nyomdafestéket nem tűrő módon.

A világon egyedülállóként pirotechnikai, színpadi elemeket és néha 18+ felnőtt tartalmú showműsort csinálnak.

Ez nem volt másképp amikor nagyszerű koncerttel kezdtek el Prágában (2022.05.16. )az elmúlt hétvégén elkezdték a turnéjukat. Részben a Covid miatt elhalasztott állomásokat kárpótolják, részben az új „ZEIT” albumukat promotaljak nagy sikerrel!

Azt tudni kell, hogy vannak helyszek ahová szoszerint az első órákban teltház van, viszont hála a rendezvény szervezőknek, ráadás napokat szerveznek.

Ilyen volt a hétfői este is… Ami ugyan a 2. Napon nem volt teltház, de nem sok szabad hely maradt!

Egy olyan magamfajta rajongónak, mint nekem, kiváló kikapcsolódási és szórakozási lehetőség volt.

Eszembe juttatták az életem közel 10 szép évét, amit kollégák és barátok között töltöttem kint Bajorországban.

A Zeit című daluk is elég durván az idő múlásáról ad számot. Visszagondolva milyen gyorsan telik az idő 🤔 az a pár év …

A repertoárban többnyire az új albumról lehetett hallani számokat, de a régi zúzós számaikból sem volt hiány. 

A banda 94-es megalakulása óta nem csak az akkori korosztályt fogta meg ” ipari Metál ” stílusával, hanem a koncerten a fiatal generációtól kezdve az idős korú rajongóig mindenki jelen volt.

A zenekarról köztudott a szókimondó dalszövegek és a cenzurazatlan videoklipek. Így volt a koncerten is, amikor a PUSSY dalt játszottak.Till Lindemann az énekes frontember közel a 60 éves korához a lába közé vette a férfi nemi szervét ábrázoló hab ágyúval locsolta a közönséget, miközben a szexuális egyszerűségéről énekelt.

Az új albumon is megjelenik a téma az „OK” számban, amikor is az Ohne Kondome -rol énekel.

Vagy éppen a „nagy női keblekről” 😀 jelent meg számuk „Dicken Titten” címmel.

Flake a zongorista, hozta a szokásos „idióta” formáját, és egyes dalokban megcsillogtatta a tudását, mármár Kraftwerk elektronikus zene irányában.

A gitárokat metál módjára pengették Richard, Paul és Oliver együttesen. Voltak szóló részek… Főleg amikor szoszerint a karjukon égett a pirotechnika és kőzben játszottak. Kell hozzá egy adag hidegvér.

Christoph az alapja a ritmusnak és az olykor a mellkast megremegterő dobok ura.

Nem csoda hogy ahová csak mennek a világon, szinte mindig teltházzal dicsérik munkájukat.

Egyik személyes kedvencem amivel megszerettem és egyben élet stílus is lett bennem, az „Ich Will..” című számuk, a koncert vége felé a közönség együtt skandálta nemzetiségtől függetlenül.

Nemzetiség?! Ezt a témát is kifugurazva, de komolyan veszi az „Auslander” című számukban, végülis akár hová mész a szülőföldedről te csak „egy bevándorló” – külföldi személy leszel. A koncert végén az új albumról „Adieu, Goodbye, Auf Wiedersehen” – számmal köszöntek el stílusosan több nyelven.

Összességében ezek a fiúk még mindig Profik!
(Fotók: Rammstein és Rammstein Belgium facebook oldala, plusz saját )

hu_HUHungarian